مقایسه میکرونیدلینگ با لیزر Co2
مقایسه میکرونیدلینگ با لیزر Co2
میکرونیدلینگ روشی است جدید که نتایج درخشانی را در درمان ضایعات پوستی و زیبایی بدست آورده است. این روش بطور حیرتانگیزی باعث بالا رفتن غلظت کلاژن در پوست میگردد و در عین حال باعث منظم شدن رشته های کلاژن و الاستین در پوست آسیب دیده میشود و با تحریک فیبروبلاستها کلاژنهای نوع یک و سه را تولید میکند و همچنین با افزایش پلاکتها به طور طبیعی (نه به طور مصنوعی مثل PRR که فقط تجمع پلاسماست و پلاکت های خون منتقل داده شده را به علت فشار ضربه سرعت بالای سانتریفیوژ به راحتی میکشد و هنوز هیچ روش علمی و دستگاهی اختراع نشده که تفاوت پلاکت مرده و زنده را تشخیص دهد. در واقع نظریه ابرپلاکتی میتواند فقط تجمع پلاکت های مرده باشد و تمام این پارامترها و نتایج ضعیف PRR است که متخصصان را برآن داشته که PRR را بیش از 50% اثربخش ندانند.)
لیزر Co2
لیزر گازی دیاکسیدکربن دارای طول موج اصلی 10600 نانومتر در محدوده بالای طیف مادون قرمز است و عموماً در کاربردهای پزشکی از لیزر دیگری با طول موجی در محدوده مرئی (نظیر لیزر هلیوم-نئون یا برخی لیزرهای نیمه هادی) به عنوان لیزر راهنما در کنار لیزر Co2 استفاده میکنند. طول موج بالای این لیزر سبب جذب آن به میزان وسیع توسط آب و مواد حاوی آب (نظیر بافت) میشود.
از این رو لیزر Co2 به میزان وسیعی برای عملیات روی پوست و غشاهای مخاطی به کار گرفته میشود. انتقال این لیزر از محفظه تولید آن با استفاده از به کارگیری بازوهای چند قسمتی، حاوی آینه های مخصوص است. در کاربردهای پزشکی، لیزرهای دی اکسیدکربن از توان های تا چند ده وات استفاده می شود. این نوع لیزر در رژیم های پیوسته، پالس و سوپرپالس استفاده میشود. یکی از کاربردهای لیزر Co2، در زیبایی است که استفاده از آن میتواند برای لایه برداری ظریف پوست (resurfacing) و از بین بردن چین و چروک پوستی و جوانسازی بکار رود، از کاربردهای دیگر این لیزرها ایجاد برش و انعقاد در جراحی، پروسههای لاپاراسکوپی، اندوسکوپی، بیماریهای پوست، تومورهای پوستی و برداشتن خالهای پوستی میباشد. در یک مقاله مقایسه روشها توسط دکتر نیلفروش زاد آمده است: طی یک کارآزمایی بالینی که در سالهای 1391-1390، بیماران مبتلا به اسکارآکنهی آتروفیک تحت درمان با دو روش درمانی لیزر فرکشنال Co2 به تنهایی (5 جلسه با فواصل 3 هفته) در سمت راست و لیزر فرکشنال Co2 همراه با (Subcision در یک جلسه Subcision همراه با لیزر و پس از گذشت 3 هفته، 4 جلسه لیزر فرکشنال Co2 با فواصل 3 هفته) در سمت چپ صورت قرار گرفتند. بیماران 1، 2 و 6 ماه پس از پایان درمان ویزیت شدند. میزان رضایتمندی بیماران 6 ماه پس از درمان سنجیده شد و عوارض جانبی در دو گروه درمانی مقایسه شد.
یافته ها: بهبودی بیماران در روش ترکیبی 7/54 درصد و در روش لیزر به تنهایی 43 درصد بود(P).
میانگین رضایتمندی افراد بر اساس روش VAS (Visual analogue scale) در روش ترکیبی 6/6 و در روش لیزر به تنهایی 2/5 بود (P). عارضهی اریتم در هر دو روش مشهود بود عوارض کبودی، PIP (Post-inflammatory pigmentation) و هیپرپیگمانتاسیون فقط در روش ترکیبی مشاهده شد ولی پس از مدت 6 ماه در هیچ یک از افراد عارضه ای باقی نماند.
نتیجهگیری: براساس نتایج ، استفاده از روش ترکیبی نتایه مطلوبتری از نظر بهبود اسکار و رضایتمندی بیمار دارد و میتواند به عنوان یک روش درمانی استفاده شود. اگرچه عارضهی کبودی، PIP و هیپرپیگانتاسیون در این روش دیده شد که در روش درمانی لیزر به تنهایی وجود نداشت.
برای اولین بار در دنیا روشی به نام میکرونیدلینگ امیدهای بسیاری را در درمان این ترکها در مقایسه با سایر روشهای بیتأثیر و پرهزینه ایجاد کرده است. درمان شامل حدود 6 جلسه به فاصله یک ماه است و نتایج درمانی معمولاً بعد از جلسه چهارم قابل رویت است.
لازم به ذکر است پس از برگزاری چندین WORKSHOP با مراکز تحقیقاتی در ایران و امریکا، سرعت بالای 100 بار در ثانیه درماپن عامل بسیار مهمی در بهبود استریا با کمترین آسیب در مقایسه با لیزر CO2FRACTIONAL و بقیه دستگاههای PERMANENT MAKE UP می باشد عملکرد کاملاً متفاوتی دارد. در این روش منافذ بسیار ریزی که در پوست ایجاد میشوند با ایجاد عروق جدید و رشته های کلاژن جدید و منظم در اثر اسکارآکنه و با تحریک سلولهای بنیادی موجود در پوست ، آثار ترمیمی به بهترین شکل صورت میگیرد. در واقع هر دو این روش ها میکروچنلهایی در سطح پوست و تا عمق درم ایجاد میکنند و سعی در تحریک کلاژن سازی سلولهای درم دارند.
ستونهای لیزر در CO2 به صورت بسیار منظم وارد پوست شده و به صورت تهاجمی پوست را میسوزانند(DENATURATION) البته در مدل فرکشنال نقاط بین ستونها سالم باقی میماند تا ذخیره تولید سلول برای ستونهای سوخته شده باشد، با این وجود آسیب این سوختگی درجه 2 نیاز به التیام 15 تا 20 روزه دارند و این زمان صرف تولید مجدد سلول از پایین ترین لایه میشود. اما برخلاف لیزر، درماپن این ستونهای ایجاد کرده را دچار سوختگی نکرده و در واقع برش های میکرومیلیمتری ایجاد میکند و این برشها بعد از یک روز به سرعت ترمیم یافته و هیچ گونه التهاب، درد، سوزش، خونریزی و اریتما را برخلاف لیزر به همراه ندارد.
لازم به ذکر است بزرگترین مزیت درماپن به لیزر که در مقالات زیر هم تایید گردیده عدم PIH میباشد. لیزرها در رنگهای پوستی تیره جذب بافتی بیشتری دارند و این موضوع ریسک PIH را بالا میبرد اما دستگاه درماپن نسبت به رنگ پوستی و تایپ پوستی کاملاً غیرحساس و بیخطر بوده و به علت اینکه ترمیم ستون ها به سرعت و کمتر از یک روز انجام میشود، ریسک در معرض آفتاب قرار گرفتن و آسیب کاملاً از بین میرود. نکته بسیار مهم دیگر تعداد میکروچنل های ایجاد شده توسط درماپن است که می تواند بیش از 1800 میکروچنل در ثانیه ایجاد کرده و میزان کلاژن سازی PROLIFERATION را بسیار بهتر فراهم کند و همچنین میتوان از درماپن با عمق پایین برای افزایش جذب کرم ها (حداکثر جذب کرم ها بیش از 5% نیست) تا هزار برابر استفاده کرد.
به طور خلاصه مزایای درماپن نسبت به CO2 به شرح زیر میباشد:
1.بدون درد، خونریزی، التهاب در مقایسه با CO2
2.کاربرد آسان و راحت برای پزشکان و پرسنل آموزش دیده
3.کاربرد متنوع با عمق نفوذ مختلف از 0/25mm برای دور چشم تاز 2/5mm برای استریا
4.فاز التیام HEALING بسیار سریع 1 تا 2 روزه
5.کاربرد گسترده در درمان آلوپسی و HairRegeneration
6.کاربرد گسترده در درمان پیری پوست دست به همراه PRP
7.افزایش جذب کرمهای پوستی و داروهای مزوتراپی تا هزار برابر
8.درمان استریا و استرچ مارکها تا 40 درصد
9.درمان گودی زیر چشم تا 70 درصد
10.درمان آکنه اسکار، اسکارسرجیکال و اسکار سوختگی تا 80 درصد
11.کاربرد گسترده در لیفتینگ صورت با مکانیسم کلاژنسازی واقعی
12.نداشتن هیچ گونه عارضه و ریسک فاکتور در درمانهای پوستی(ویژگی خاص)
13.تولید منظم، TGF، VEGF، EGF و FGF (Fibroblast Growth Factor)
14.کاهش هزینههای درمان و رضایت بیشتر بیماران از نتایج و به خصوص نداشتن درد
15.از بین بردن جای تاتو در 2 جلسه به کمک محلول
A major complication from light-based therapy includes(PIH) Post-inflammatory Hyper-pigmentation in Oriental, Mediterranean, and African skin types(Yeung et al.,2012,Metelista and Alster2010, Chan et al.,2007).
PIH presents as symmetric hyper-pigmented macules and patches on the face, and is one of the most common and distressing pigmentary disorders seen in dermatology clinics.
It is notably difficult to treat and may relapse.
Micro-needling, for the most part, has not had reports of PIH complications and thus is much safer for darker skin types (Fabbrocini et al.,2009).
اترك رداً